Sincerehearts.nl :: Fatwa bekijken - Welke zaken zorgen ervoor dat het geloof afneemt? (Fatwanr. 2)

De vertaalbronnen van iedere fatwa staan onder de fataawa.
De koranverzen en profetische overleveringen in de tekst zijn een vertaling van de werkelijke uitspraken.
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloofsleer: Algemeen Nieuwe fatwa toevoegen
Stuk toevoegen
Welke zaken zorgen ervoor dat het geloof afneemt? (Fatwanr. 2) -
  Vorige fatwa :: Volgende fatwa
sazm BerichtGeplaatst: Wo Dec 06, 2006 10:01 pm
Fatwanr. 2

Vraag:

Welke zaken zorgen ervoor dat het geloof afneemt?

Antwoord:

Alle lofprijzingen komen Allaah toe.

De zaken die het geloof doen afnemen, zijn de volgende:
    1. Onwetendheid over de namen en eigenschappen van Allaah laten het geloof onvermijdelijk afnemen. Wanneer iemand gebrekkig is in zijn kennis van de namen en eigenschappen van Allaah, zal hij gebrekkig zijn in zijn geloof.

    2. Het verwaarlozen van het nadenken over de tekenen van Allaah in het universum en de tekenen van de sharee’ah (dat wil zeggen: verzen in de Qur’aan en wonderen van de Profeet , en dergelijke). Dit veroorzaakt een afname in het geloof of veroorzaakt tenminste een stilstand zodat het niet groeit.

    3. Zonden begaan, omdat zonden een diepgaand effect op het hart hebben en op het geloof. Daarom zei de Profeet : “De overspelige man is geen gelovige op het moment dat hij overspel pleegt.”

    4. Handelingen van aanbidding verwaarlozen, omdat het verwaarlozen van handelingen van aanbidding een afname in het geloof veroorzaken. Maar als de handeling van aanbidding verplicht is en degene het verwaarloost zonder excuus, dan behoort diegene berispt te worden en verdient diegene bestraffing. Als de handeling van aanbidding geen verplichting is, of het is verplicht, maar iemand verricht het niet vanwege een goede reden, dat is hij in gebreke, maar hoeft niet berispt te worden. De Profeet beschreef, dat vrouwen gebrekkig zijn betreffende hun verstand en de religie, en hij legde uit, dat hun gebrekkigheid in religie zich uit aan de hand van het feit, dat wanneer zij menstrueren, zij niet bidden of vasten. Maar zij worden niet berispt voor het niet bidden of vasten tijdens hun menstruatie. Echter, zij zijn opgedragen om deze zaken niet te verrichten in die situatie. Maar omdat zij deze zaken niet kunnen verrichten, worden zij gezien als gebrekkig in dat opzicht.

Majmoo’ Fataawa wa Rasaa’il Fadeelat al-Shaykh Muhammed ibn Saalih al-‘Uthaymaan (moge Allaah tevreden over hem zijn), volume 1, pagina 57.


Laatst aangepast door sazm op Do Jun 18, 2009 12:26 am; in totaal 2 keer bewerkt
Site AdminGeregistreerd op: 09 Nov 2006
Berichten: 138

Profiel bekijkenStuur privébericht Reageren met citaat
Berichten van afgelopen:   
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloofsleer: Algemeen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  


Er zullen inshaAllah met de tijd fatawa bijkomen.

Powered by phpBB
Changed -Jasidogdotcom template v.1.0.4- by Sazm

Sincere Hearts