Sincerehearts.nl :: Fatwa bekijken - De Aqiedah van Ahloel-Soennah wal-Djama'ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah (Fatwanr. SP1)

De vertaalbronnen van iedere fatwa staan onder de fataawa.
De koranverzen en profetische overleveringen in de tekst zijn een vertaling van de werkelijke uitspraken.
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloof in Allaah Nieuwe fatwa toevoegen
Stuk toevoegen
De Aqiedah van Ahloel-Soennah wal-Djama'ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah (Fatwanr. SP1) -
  Vorige fatwa :: Volgende fatwa
sazm BerichtGeplaatst: Di Sep 02, 2008 5:19 pm
Fatwanr. SP1


Vraag:

Wat is de geloofsovertuiging van Ahloel-Soennah wal-Djama'ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah? En wat is het verschil tussen een Naam en een Eigenschap? En noodzaakt het bevestigen van de Naam het bevestigen van de Eigenschap?

Antwoord:

De geloofsovertuiging van Ahloel-Soennah wal-Djama'ah betreffende de Namen en Eigenschappen van Allaah is; het bevestigen van de Namen en Eigenschappen welke Allaah voor Zichzelf heeft bevestigd, zonder de betekenis te verdraaiien, zonder het te ontkennen, (zonder) uit te leggen hoe, en zonder vergelijking.

Het verschil tussen een Naam en een Eigenschap is dat een Naam iets is waar Allaah (Zichzelf) mee genoemd wordt (heeft), en een Eigenschap is iets waarmee Allaah (Zichzelf) mee beschreven wordt (heeft), en er is een duidelijk verschil tussen beide.

Een Naam wordt beschouwd als een benaming waarmee Allaah, de Almachtige Majesteit bekend is, en wat een Eigenschap bevat; en het bevestigen van een Naam bevat tevens het bevestigen van een Eigenschap, bijvoorbeeld:

Voorwaar, Allaah is Ghafoer (Meest Barmhartig), Rahiem (Meest Genadevol).

En de Naam: Ghafoer brengt noodzakelijkerwijs de Eigenschap van Barmhartigheid met zich mee, terwijl de Naam Rahiem de Eigenschap van Genadevol bevestigt.

Maar het bevestigen van een Eigenschap noodzaakt niet het bevestigen van een Naam, bijvoorbeeld, de Eigenschap van Al-Kalam (Spraak) noodzaakt niet dat we voor Allaah de Naam Al-Moetakallim (de Spreker) bevestigen; en hierop gebaseerd, zijn de Eigenschappen breder (ruimer), want elke Naam noodzaakt een Eigenschap, terwijl niet elke Eigenschap een Naam noodzaakt.

Shaych Mohammed ibn Saalih al-'Othaymien

Bron: Fataawa Arkanoel-Islaam Shaych Mohammed ibn Saalih al-'Othaymien,
hoofdstuk Aqiedah, vraag 30.
Site AdminGeregistreerd op: 09 Nov 2006
Berichten: 138

Profiel bekijkenStuur privébericht Reageren met citaat
Berichten van afgelopen:   
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloof in Allaah Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  


Er zullen inshaAllah met de tijd fatawa bijkomen.

Powered by phpBB
Changed -Jasidogdotcom template v.1.0.4- by Sazm

Sincere Hearts