Sincerehearts.nl :: Fatwa bekijken - Hoe verenigen we de diverse overleveringen met betrekking tot al-Iemaan (het geloof)

De vertaalbronnen van iedere fatwa staan onder de fataawa.
De koranverzen en profetische overleveringen in de tekst zijn een vertaling van de werkelijke uitspraken.
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloofsleer: Algemeen Nieuwe fatwa toevoegen
Stuk toevoegen
Hoe verenigen we de diverse overleveringen met betrekking tot al-Iemaan (het geloof) -
  Vorige fatwa :: Volgende fatwa
sazm BerichtGeplaatst: Zo Jan 19, 2014 4:20 pm
Vraag: Hoe verenigen we het feit dat Iemaan (geloof) betekent; geloof in Allaah, Zijn engelen, Zijn boeken, Zijn boodschappers, de Laatste Dag en in al-Qadar, het goede en het slechte ervan - en de uitspraak van de profeet (صلى الله عليه وسلم): al-Iemaan bestaat uit meer dan bid'un [1] en zeventig vertakkingen... [2]

Antwoord: Al-Iemaan (het geloof) in de zin van al-'Aqiedah (het geloofsleer), heeft 6 fundamentele grondbeginselen, die zijn genoemd in de hadieth van Jibriel (عليه الصلاة والسلام) toen hij de Profeet (صلى الله عليه وسلم) vroeg over al-Iemaan en hij zei dus: Al-Iemaan is het geloven in Allaah (al-Iemaanu an toe-mina billaahi) en Zijn Engelen (wa malaa-ikatihi) - en Zijn Boeken (wa kutubihi) en Zijn Boodschappers (wa rusulihi) en de Laatste Dag (wa l-yawmi l-aakhir) en het geloven in al-Qadar (goddelijke wil en bepaling), het goede en het slechte ervan (wa toe-mina bi l-qadari khayrihi wa sharrihi). [3]

Al-Iemaan welke (verschillende) soorten daden omvat, is wat bid'un en zeventig vertakkingen heeft en dit is waarom Allaah, de Allerhoogste as-Salaah (het gebed) Iemaan heeft genoemd in Zijn woorden (in betekenis):

En Allaah zou jullie Iemaan nooit verloren doen gaan [al-Baqarah (2): 143]

De geleerden van Tafsier zeiden:

"Iemaanakum" - "jullie Iemaan". Wat betekent: jullie Salaah (gebed) richting Jeruzalem, omdat as-Sahaabah (de metgezellen van de profeet), voordat ze werden geboden om te draaien richting de Ka'bah (in Makkah), baden richting al-Masjid al-Aqsaa (in Jeruzalem).

Fataawaa arkaanu l-Islaam, vraag 10 (blz 34) - li fadielati sh-Shaykh Muhammad bin Saalih al-'Uthaymien

Arrow [http://sincerehearts.nl/boeken/FataawaaArkaanAlIslaamUthaymien.pdf]

---
[1] Een getal tussen de drie (minimum) en de negen (maximum).
[2] Overgeleverd door at-Tirmidhie, Kitaab (boek van) al-Iemaan, hoofdstuk: Wat er is overgeleverd aangaande het vervolmaken van al-Iemaan (2614) en Ibn Maajah in de introductie (57).
[3] Overgeleverd door al-Bukhaarie, Kitaab al-Iemaan, in de hoofdstuk: Jibriel's ondervraging van de Profeet over al-Iemaan, al-Islaam en al-Ihsaan (50) en, Muslim, Kitaab al-Iemaan, hoofdstuk: al-Iemaan, al-Islaam en al-Ihsaan (9).
Site AdminGeregistreerd op: 09 Nov 2006
Berichten: 138

Profiel bekijkenStuur privébericht Reageren met citaat
Berichten van afgelopen:   
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloofsleer: Algemeen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  


Er zullen inshaAllah met de tijd fatawa bijkomen.

Powered by phpBB
Changed -Jasidogdotcom template v.1.0.4- by Sazm

Sincere Hearts