Sincerehearts.nl :: Fatwa bekijken - De regelgeving omtrent het vasten op de dag van 'Arafah voor niet-pelgrims en pelgrims

De vertaalbronnen van iedere fatwa staan onder de fataawa.
De koranverzen en profetische overleveringen in de tekst zijn een vertaling van de werkelijke uitspraken.
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> As-Siyaam (het Vasten) Nieuwe fatwa toevoegen
Stuk toevoegen
De regelgeving omtrent het vasten op de dag van 'Arafah voor niet-pelgrims en pelgrims -
  Vorige fatwa :: Volgende fatwa
sazm BerichtGeplaatst: Wo Aug 30, 2017 12:17 pm
Shaykh Ibn 'Uthaymien werd gevraagd:

Wat is de regelgeving omtrent het vasten op de dag van 'Arafah voor mensen die de de pelgrimage niet verrichten en degenen die dat wel doen (de pelgrims)?

Antwoord:

Het vasten op de dag van 'Arafah is een Sunnah Mu-akkadah (bevestigde Sunnah) voor degenen die de pelgrimage niet verrichten. De boodschapper van Allaah werd gevraagd over het vasten op de dag van 'Arafah en hij zei: "Ik vraag Allaah om het een kwijtschelding van (de zonden van) het jaar ervoor en het jaar erna te laten zijn." Volgens een andere overlevering heeft hij gezegd: "Het is een kwijtschelding (van de zonden) van het afgelopen (jaar) en het komende jaar."

Wat de pelgrim betreft, behoort het niet tot de Sunnah voor hem om te vasten op de dag van 'Arafah, omdat de Profeet (sallallaahu 'alayhi wassallam) niet vastte op de dag van 'Arafah gedurende de afscheids bedevaart. In Sahieh al-Bukhaari is het overgeleverd van Maymoenah (radyallaahu 'anhaa) dat de mensen niet zeker waren of de Profeet (sallallaahu 'alayhi wassallam) aan het vasten was op de dag van 'Arafah (of niet), dus stuurde zij hem wat melk terwijl hij stond, en hij dronk ervan terwijl de mensen toekeken.

Majmoe' Fataawaa Ibn 'Uthaymien (Deel 20/ Vraag 404)

Arrow

سئل الشيخ ابن عثيمين رحمه الله تعالى : " ما حكم صيام يوم عرفة لغير الحاج والحاج ؟
فأجاب : صيام يوم عرفة لغير الحاج سنة مؤكدة ، فقد سئل رسول الله صلى الله عليه وسلم عن صوم يوم عرفة فقال: أحتسب على الله أن يكفر السنة التي قبله والسنة التي بعده وفي رواية: يكفر السنة الماضية والباقية .
وأما الحاج فإنه لا يسن له صوم يوم عرفة ، لأن النبي صلى الله عليه وسلم كان مفطراً يوم عرفة في حجة الوداع ، ففي صحيح البخاري عن ميمونة ـ رضي الله عنها ـ أن الناس شكوا في صيام النبي صلى الله عليه وسلم يوم عرفة فأرسلت إليه بحلاب وهو واقف في الموقف فشرب منه والناس ينظرون " انتهى
"مجموع فتاوى ابن عثيمين" ج 20 سؤال رقم 404
Site AdminGeregistreerd op: 09 Nov 2006
Berichten: 138

Profiel bekijkenStuur privébericht Reageren met citaat
Berichten van afgelopen:   
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> As-Siyaam (het Vasten) Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  


Er zullen inshaAllah met de tijd fatawa bijkomen.

Powered by phpBB
Changed -Jasidogdotcom template v.1.0.4- by Sazm

Sincere Hearts