Sincerehearts.nl :: Fatwa bekijken - Betreffende degene die helemaal geen daden van aanbidding verricht

De vertaalbronnen van iedere fatwa staan onder de fataawa.
De koranverzen en profetische overleveringen in de tekst zijn een vertaling van de werkelijke uitspraken.
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloofsleer: Algemeen Nieuwe fatwa toevoegen
Stuk toevoegen
Betreffende degene die helemaal geen daden van aanbidding verricht -
  Vorige fatwa :: Volgende fatwa
sazm BerichtGeplaatst: Ma Jan 25, 2010 6:32 pm
Ibn Taymiyyah heeft over dit onderwerp gezegd:

Van hetgeen wat onmogelijk is voor een gelovige man met een sterke imaan in zijn hart: dat Allaah hem het gebed verplicht heeft gesteld, de zakaat, het vasten en de hadj, maar hij zijn leven toch leeft zonder ook maar één Sadjdah (prostratie) voor Allaah te hebben verricht, noch te hebben gevast tijdens de Ramadaan, noch de Zakaat te hebben gegeven, noch de Hadj te hebben verricht naar het Huis van Allaah. Dit is onmogelijk en dit wordt niet gevonden, behalve bij iemand die nifaaq (hypocrisie) of zandaqah (ketterij) in zijn hart heeft, dit wordt niet gevonden bij iemand met een correcte imaan.

Majmoo' al-Fataawaa deel 7, blz 611

Imaam al-Aadjoeri heeft in zijn boek al-arba’oen gezegd:

… en de daden van de ledematen (a’maal biel-djawaarih) zijn een bevestiging (tasdieq) voor de imaan van het hart en de tong, en wie al-Imaan niet bevestigd met zijn daden met de ledematen zoals at-tahaarah (reiniging), en as-salaah (het gebed), en az-Zakaat en as-Siyaam (het vasten) en al-hadj en al-djihaad en wat hierop lijkt, en wie voor zichzelf tevreden is met het kennen (van het geloof) en de uitspraak (geloofsgetuigenissen) zonder handelingen, is geen gelovige, en zijn kennen en uitspraak zijn voor hem niet van nut. En zijn achterwege laten van de handelingen, is een ontkenning van hem van zijn Imaan. En de kennis over hetgeen wij zojuist hebben vermeldt, is een bevestiging van hem van zijn geloof. En weet daarom dat dit de Madhab is van de geleerden van de moslims van vroeger en nu, en wie iets anders zegt dan dit is een Moerdjie khabieth. Wees gewaarschuwd voor hem in jouw Dien. En het bewijs hiervoor is de uitspraak van Allaah ‘azza wa djalla :

Zij werden niets anders bevolen dan Allaah met zuivere aanbidding te aanbidden, als Hoenafaa (zuivere monotheisten). En (ook) de salaat (gebed) te verrichten en de zakaat te geven, en dat is de rechte godsdienst. [al-Bayyinah (98): 5]

En Shaykh Saalih al-Fawzaan heeft gezegd:

En de juiste uitspraak is : Dat al-Imaan uitspraak met de tong is (qawl biel-lisaan), overtuiging met het hart (i’tiqaad biel-Qalb) en handelingen met de ledematen (‘amal biel-djawaarih). En de handelingen zijn een inherent onderdeel (daakhil) van de correcte Imaan en het is niet iets wat buiten (zaa’ied) al-Imaan staat. En wie zich beperkt tot de uitspraak met de tong en de overtuiging in het hart, zonder daden; hij is niet van de mensen met een correct geloof (al-imaan as-sahieh). En dus is Imaan – zoals de geleerden zeggen – uitspraak met de tong, overtuiging in het hart en handelingen met de ledematen, het stijgt door gehoorzaamheid en daalt door ongehoorzaamheid.

Aqwaal dhawiel-‘arfaan van Shaykh ‘Asaam as-Sinaanie met het voorwoord van Shaykh al-Fawzaan blz 66
Site AdminGeregistreerd op: 09 Nov 2006
Berichten: 138

Profiel bekijkenStuur privébericht Reageren met citaat
Berichten van afgelopen:   
     Sincerehearts.nl Onderwerpen-index -> Geloofsleer: Algemeen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  


Er zullen inshaAllah met de tijd fatawa bijkomen.

Powered by phpBB
Changed -Jasidogdotcom template v.1.0.4- by Sazm

Sincere Hearts